Íróképző tanfolyam

Hogyan is kerültem erre a minden elképzelésemet felülmúló képzésre?
 
A kedvesem ajánlotta a figyelmembe Zsiga Henrik oldalát, ahol megláttam, hogy az ősz folyamán Budapesten is indul kezdő íróknak két napos, intenzív képzés. Annyira megtetszett a tanfolyam tematikája és a korábbi tanulók visszajelzései, hogy azonnal jelentkeztem. Izgatottan vártam a kezdést, nyitott és befogadó voltam minden új információra, tudtam, hogy remekül fogom tudni kamatoztatni a szertartás szövegeim megírása során az itt megszerzett tudást.
 
Két teljes napot felölelt a képzés, elképesztően sok információt szívtunk magunkba ez idő alatt. Sokan voltunk, sokféle céllal, különböző korosztály színes-szagos szakmákkal az élet más-más területeiről. Henrik mindannyiunkból kihozta azt az írót, aki bármire képes, olyan húrokat pendített meg a lelkünkben, melyekről talán mi sem gondoltuk volna, hogy léteznek. Író, írásbeli kommunikációs tréner, mentor, a Magyar Íróképző és a Magyar Irodalmi Ház vezetője, de mindemellett az egyik legjobb tanár, aki valaha tanított.
 
Az igazi, katartikus pillanat a tanfolyam második napján érkezett, pontosan az ebédszünet előtti percekben. Henrik a tudatosan felépített tematikájával pont akkor, pont úgy találta el a társaság szívét és lelkét, hogy néhány perces néma csenddel, könnyes szemekkel, elakadt szavakkal köszöntük meg neki, hogy ilyen elképesztően mélyre vitt bennünket a belső gondolataink örvényében. Ezt a pillanatot egy életre elraktam a megindító emlékeim polcára, majd időről-időre, alkalom adtán újra és újra előveszem.
 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük