Szertartás Pillanatok

Szertartás Pillanatok

- referenciáim

- referenciáim

2020 októberében érkezett el az a pillanat, amikor Kris fejében megfogalmazódott a gondolat. Ekkor szánta rá magát a nagy lépésre, hogy kedvese kezét romantikus körülmények között megkérje.

Egy lillafüredi csónakázásra esett a választása, a tó közepén a színes csónakok között úgy érezte, eljött a megfelelő pillanat a gyűrű átadására. Szandi úszástudás hiányában épp azon gondolkodott, hogyan fogja túlélni az egyébként oly csodás csónakázós napot. Kris túlságosan is szép gondolatainak hála, a lány ekkor már sejtette, hogy hamarosan gyűrű kerül az ujjára. 

Amire azonban ő sem számított, a fiú térdre ereszkedett, ezzel is emlékezetessé téve a lány számára a nagy pillanatot. Feltette hát Krisz a nagy kérdést, hogy szeretné-e leélni vele Szandi további életét. 

Szandi és Kris kedves szavai:

Először is nagyon nagyon köszönjük a gyönyörű szertartást. Mi is és a násznép is el volt ámulva a szép szövegen, amit megfogalmaztál, még a legkeményebbek is megkönnyezték a szavaidat.”

“2012 februárjában vette kezdetét a történet, amikor is e két fiatal külön útjából egy közös út lett. Bár Betti és Peti szerelme nem első látásra lobbant be, mégis, egy izgalmas mese kerekedett belőle. Mindketten egy kis lazulásra indultak el aznap este, nem is számítottak az egymással való beszélgetésre. Mondhatnánk, hogy egy véletlennek köszönhetik a megismerkedést, de a sors tudatosan írta így a szerelmesek történetét. 

Betti a kabátját hanyagul egy széken hagyta, amire Peti hirtelen felindulásból leült, a lány kabátjára fittyet hányva. Amikor Betti visszatérte után ezt meglátta, köszönés helyett: „ráültél a kabátomra” – mogorván odavágta. Ahogy telt-múlt az idő aznap este, a Petivel való beszélgetés közben egy kicsit megenyhült Betti szíve. Ezután viccesen csipkelődtek tovább a fiatalok, mígnem másnap egy kedves üzenet a kezdődő szimpátiának nagyobb lendületet adott. A kezdeti csipkelődéseknek meglett az eredménye, és már mindannyian tudjuk, hogy a lehető legjobban alakult a szerelmesek meséje.” – így hangzik a fiatalok kezdődő szerelmének története.

Betti és Peti visszajelzése:

“Köszönjük szépen a szombati napot, nagyon szép szöveget írtál és nagyon szépen levezetted a szertartást.”

Adri és Beni története egészen 2015. július 7.-éig nyúlik vissza, amikor is megpillantották egymást az etei templom kertjében. Minden találkozásnak helye van az életünkben. Vannak, melyek egy napra szólnak, némelyek csak hónapokra, évekre, de az igaziak egy egész életre. Találkozásuk igazi volt, hiszen ott előttem, a mesebeli bakonyi erdő közepén, úja megerősítették fogadalmukat, hogy egymás életében örökre a Király és a Királynő lesznek.

A fiatalok a szertartás alatt felváltva nevettek és sírtak, és nem csak nekik, szeretteik szemébe is sikerült könnyeket csalni a csodás fogadalmaikkal és a szülőköszöntőn elhangzó szeretetteljes sorokkal.

Drága Adri és Beni! Őrizzétek meg ennek a napnak az összes csodáját egy életen át a szívetekben, és kívánom, hogy mindig szeretettel emlékezzetek vissza a vidám és boldog pillanatokra.

Adri és Beni köszönete:

“Nem lehetünk elég hálásak Neked, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Olyan gyönyörűen beszéltél, szinte az egész násznép sírt a ceremónia alatt. Boldogok vagyunk, hogy Rád találtunk,  és Te voltál ott mellettünk életünk egyik legszebb napján.”

E két fiatal közös útja igen korán, már az egyetemi évek elején elkezdődött. Még nem is sejtették, hogy egyszer itt állnak majd egymás mellett, és életük egyik legszebb pillanatát együtt fogják átélni. Ám ne szaladjunk ennyire előre, nézzük csak, hogyan is alakult ki ez a mesés szerelem. Az egyetemi élet nyüzsgő forgatagában kellett e két fiatalnak egymásra találnia. Andi már korábban kiszemelte Tomit, aki abban az időben mentorként segítette a lelkes gólyák kezdő lépéseit. Futólag sokat találkoztak a kollégiumi rendezvények során, szerelmük nem első, nem második, hanem sokadik látásra alakult ki. Történetük egy szülinapi köszöntéssel kezdődött, amit egy kellemes kávés-csokis találka és egy hatalmas budapesti séta követett. Szerelmüket bizonyítja, hogy évekkel később gondos szervezkedés után Tomi a balatoni kilátó tetején megkérte Andika kezét…

Meséjük így kezdődött, a folytatás pedig csakis rajtuk múlik. Látva egymás iránti mély rajongásukat és szerelmüket, biztos vagyok benne, hogy ez a mese örökké tart majd.

Andi és Tomi kedves visszajelzése:

“Azóta is nagyon sokan emlegetik, hogy mennyire aranyos volt a szertartásvezetőnk és milyen meghitt volt a szertartás. Számunkra is nagyon megható és varázslatos volt. Nagyon nagyon köszönjük”

Julcsit és Zolit a hitük szeretete terelte a közös útra. Életük meghatározó eleme lett, mely útjukon végig elkísérte őket, biztos alapot adott kezdődő kapcsolatuknak. Legszebb emlékeik közé tartozik az a bizonyos édeskettesben eltöltött szegedi karácsonyi este, melyre Julcsi leutazott Zolihoz, aki egy mini fenyőfával és karácsonyi fények hangulatával várta kedvesét. Az együtt töltött évek alatt számtalan közös emléket gyűjtöttek, melyek emlékeit a félévfordulós kockáik lapjai is őrzik. Kapcsolatuk meghatározó pillanata : mégis egy kettesben eltöltött : csodálatos nyaraláshoz kapcsolódik, ahol Zoli megkérte Julcsi kezét. Mi sem bizonyítja jobban, hogy egymásnak lettek teremtve, mint az, hogy Julcsi „igen”-je után megszólalt a közeli kápolna harangja, áldást adva Rájuk.

A fiatalok megható és gyönyörű fogadalmaikat olvasva könnyeket csaltak a szemünkbe. Hiszem, hogy szerelmük egy életre szól, ami nem itt a földön, hanem az égben köttetett.

Julcsi és Zoli megható sorai:

“Végtelenül boldogok vagyunk, amiért Téged választottunk, egy igazán különleges és fontos elemévé váltál a mi kis csodánknak! Barátaink és a családunk is emlegetik, hogy milyen csodálatos volt a szertartás! A legvarázslatosabb számunkra azt volt érezni, hogy számodra is különleges a pillanat, és Te is teljes szívből éled meg a szertartásunkat, Téged is meghatnak a történtek. Azóta is hálás és szeretetteljes szívvel gondolunk Rád.”

“Még ma is magam előtt látom, ahogy Soma a koli ‘B’ épületében Britney-t hallgat és az egyik legjobb barátnőm szobájából átinteget.. talán ez volt az a pillanat, amikor kiszemeltem magamnak.” – ezzel a gondolattal kezdődnek Andi és Soma szerelmének lapjai. 99 hónapnyi kalandos szerelem után úgy döntöttek, hogy egy életre szóló szövetséget kötnek egymással. Az igenek kimondásának szó szerint tanúja volt a föld és az ég, ugyanis a Hármashatár-hegyi kilátó tetején ígérték meg azt, hogy egy életen át fogják majd egymás kezét. Ragyogó napsütésben a számukra legkedvesebb emberek jelenlétében hangzottak el az „igen”-ek. Kedves emlékként őrzöm a szívemben én is esküvőjüket, hiszen a vendégek között ismerős szempár köszönt vissza – Andi és Tomi – akik az ezt megelőző évben osztották meg velem ezeket a pillanatokat.

Drága Andi és Soma! Köszönöm, hogy veletek lehettem ezen a csodás napon, köszönöm a bizalmatokat. Kívánom, hogy egy életen át tartson szerelmetek és egymás iránti rajongásotok.

Andi és Soma köszönete:

“Örülünk, hogy téged választottunk, csodálatos szertartást varázsoltál nekünk.”

Egy szép nyári napon, a királyszállási erdő mesebeli mélyén újabb két kicsi lélek egyesült a végtelen szeretetben. Judit és Viktor nagy napja volt ez, és nem csak a táj hangulata miatt volt különleges, hanem azért is, mert gyönyörű kislányuk, Miléna is velünk volt ezekben a megható pillanatokban. Megismerkedésük egészen 2004. szeptemberéig nyúlik vissza, amikor is megszólalt a Táncsics Gimnáziumban az a bizonyos csengő, amely nem csak a tanév, hanem a közös útjuk kezdetét is jelezte… 

Ahogy sokunknak, nekik is meg kellett élni a mélységeket, hogy biztosan tudják, nem tudnak és nem is szeretnének egymás nélkül élni..

Drága Judit és Viktor! Köszönöm, hogy részese lehettem a csodátoknak, és szívből köszönöm a megható sorokat.

Judit és Viktor szívmelengető sorai:

“Nagyon tetszett mindenkinek a szertartás. Egyszerűen szebb volt, mint amilyet elképzeltem. Mindenki mondta, hogy vicces és megható is volt egyben, pont amilyet szerettem volna és pont olyan, amilyet kértem tőled, hogy legyen. Látszik rajtad, hogy szeretettel és odaadással csinálod és hogy ezt nem egy munkának fogtad fel. Úgy éreztem, mintha csak a mi esküvőnkre készültél volna – holott tudom, hogy hetente akár több ceremóniát is tartasz, mégsem éreztem, hogy ez is csak egy esküvő a sok közül. Tényleg olyan volt, mintha csak ránk figyeltél volna, de mégis olyan természetesen csináltad, semmi erőltetést nem éreztem.”

Timit és Gábort szó szerint behálózta a szerelem a világháló forgatagában. Levél levelet, üzenet üzenetet követett, míg egy szép nyári este az emlékezetes találkozás mindkettőjük életet megváltoztatta. Már az első mosolyok, az első érintések és a hosszú, tartalmas, őszinte beszélgetés után sejtették, hogy itt valami egészen különleges dolog indult el. Felejthetetlen pillanatok, borozások, kirándulások, nevetések követték az évek során ezt a randevút. A legemlékezetesebb pillanat talán mégis az eljegyzésük napja volt, amikor is a Somló-hegyen elköteleződtek egymás iránt egy életre..

“Te vagy a legjobb barátom, a társam, a férfi, akit szeretek. Megfogadom, hogy szeretni és becsülni foglak Téged életem végéig – Ott leszek veled, ha süt a nap, de akkor is, ha felhős az ég. Útitársad leszek, a legjobb barátod leszek, a férjed leszek, a másik feled leszek”

Timó és Gábor kedves szavai:

“Köszönjük szépen a megható szertartást, felejthetetlen pillanatokat szereztél mind nekünk, mind a násznépnek! Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, hogy milyen különleges ceremóniánk volt!” 

„Szeptember 2.-a, 22:30-at ütött az óra, mikor is megláttam Katát a baráti társaságunkban. Amikor a nyakamba ugrott, úgy megszorított, teljesen meglepett vele, emellett az illata is annyira finom volt, hogy nem jutottam szavakhoz. Mai napig emlékszem arra a szuper, kék színű, furcsa, félvállas pólóra, amit akkor viselt…” – mesélte csillogó szemekkel István megismerkedésük történetét. 

„Isti rögtön kihasználta az őszinte jókedvemet és mindenről kifaggatott, amire csak kíváncsi volt. Nagyon sokat beszélgettünk, majd elindultunk a többiekkel a szórakozóhelyre, ahova végül nem jutottunk el. Hosszú szemezés után, csak sokára vette a bátorságot, hogy megcsókoljon, majd a csók után hajnalig beszélgettünk a parkban.” – így folytatta kettejük meséjét Kata.

Nos, nem sok nőnek adatik meg, hogy kétszer kérik meg a kezét, de Katát az a megtiszteltetés érte, hogy Isti bizony kétszer is feltette neki a nagy kérdést és szerencsére mindkettőre ugyanazt a választ kapta.

Kata és Isti visszajelzése:

“Nagyon szépen köszönjük a szertartást, csodálatos volt, sokan dicsérték, hogy milyen szép volt. Nekünk is nagyon tetszett, szépen megfogalmaztad és szépen mondtad el.”

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, a móri gyárak sűrű rengetegében e két fiatal tekintete kíváncsian összevillant. Pont jókor, jó időben, jó helyen, de nem ám akárhogyan. A sors keze irányította útjukat. Isti már régi motorosnak számított a munkahelyen, amikor is egyik nap feltűnt ott egy aprócska, szöszi, mosolygós lány, akit még azelőtt sosem látott. Férfiakra jellemző módon, azonnal akcióba lépett, egy lelkes munkatárs és az igen népszerű facebook alkalmazás segítségével gyorsan le is ellenőrizte Erika oldalát. Nem volt titok, már akkor erős szimpátiát érzett a lány iránt, amit többször ki is fejezett felé a kis csipkelődéseivel. 

Éjszakába nyúló üzenetváltások és egy gyorsan megbeszélt másnapi találka lett a folytatása a kezdeti csipkelődéseknek, ám az első randevú is tartogatott még néhány meglepetést. Isti váratlanul bemutatta édesanyjának Erikát, aki azt mondta: “Na gyerek, te ezt a lányt le nem rázod többet magadról” – szó mi szó, igaza is lett, ugyanis a fiatalok már nem csak ketten álltak ott előttem, hanem kisfiúkkal együtt hárman, egy igazi családként. 

Erika és Isti köszönete:

“Nagyon szépen köszönjük a szertartást és hogy velünk voltál. Mindenkinek nagyon tetszett a szöveg, és nekünk is, pont azért, mert egyedi volt.”

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, a Tinder óriási és kacifántos világában két kicsi lélek találkozott. Pont jókor, jó időben, jó helyen.. no de az első randevúra Boginak várnia kellett, ugyanis Viktor nem adta olyan könnyen magát. A női praktikákhoz híven ezek után Bogi sem söpört félre mindent a találkozó miatt, éppen egy aktív edzés után tartott a találka színhelyére. Nem árulok el titkot azzal, ha azt mondom, azon a randevún mindkettőjükben megmozdult valami, valami, ami azt sejtette, hogy több lehet ebből, mint egy futó kaland. 

Egy vidám és vagány párt ismertem meg Bogi és Viktor személyében. Találkozásaink alatt figyeltem a viccelődéseiket és mozdulataikat, melyekből sugárzott az egymás iránt érzett szerelmük. Útjuk egy remek kis autózással indult, így már semmi sem tarthatja vissza őket, hogy rálépjenek a gázpedálra és teljes gőzzel száguldjanak közös jövőjük felé, hiszen új kalandok várnak rájuk. Szívből kívánom, hogy legyen minden megtett kilóméterük annyira boldog, amilyen boldogan ezen a napon álltak előttem.

Bogi és Viktor visszajelzése:

“Te voltál a legjobb választás, nagyon köszönjük a munkádat.” 

Anita és Tibi meséje 2012 decemberében egy e-maillel kezdődött, amelyben Tibi leírta, hogy szívesen megismerné Anitát. Mivel a szimpátia kölcsönösnek bizonyult, így Anita sem volt rest, lelkesen válaszolt Tibi levelére. 2013 januárjában megtörtént az első randevú a fővárosban. Tibi részletesen megtervezte az estét, egy kiadós beszélgetés és vacsora után bowlingozni invitálta Anitát, ami nagyon vidám hangulatban telt. Az est sikere után egymást követték a találkozások, míg végül elcsattant az első csók Anitáék kapualjában. Attól a pillanattól kezdve mindig együtt voltak Ők, úgy, mint a borsó meg a héja. Különleges borceremóniájukat Tibi borok iránti lelkesedése és elhivatottsága ihlette. A házasság is olyan, mint a jó bor: ha vigyázunk rá és megfelelően bánunk vele, idővel csak nemesedik és tökéletesedik.

Kedves Anita és Tibi! Kívánom, hogy az idő múlásával a ti házasságotok is ilyen legyen, és ne feledjétek, a borsó a héjával együtt teljes!

Anita és Tibi őszinte sorai:

“Nagyon szép és megható volt a szertartás, köszönjük szépen mi is, hogy ilyen emlékezetessé tetted számunkra a napnak e fontos részét is. A vendégektől is csak pozitív visszajelzés érkezett.” 

Judit és Bálint közös története egy kollégiumi találkozással kezdődött. Kapcsolatuk barátságból alakult át szerelemmé, de nem ám akárhogyan. Kezdetben csak titokban találkoztak egymással a folyosó kávéautomatájánál, mint később kiderült, a sokáig alvó Bálint csakis a Judittal való izgalmas találkák miatt kelt fel korábban. A következő félévtől már egy szobában gondoskodtak egymásról, és ez a gondoskodás azóta sem szűnt meg. 

Életük meghatározó pillanatai közé tartozik a csodálatos naplementés lánykérés, ami váratlan és hatalmas meglepetés volt Judit számára. Egy portugál kis falucskában töltötték nyaralásuk édes napjait, amikor is eldöntötték, hogy az esti séta után a partról nézik meg a lenyugvó napot. Judit még nem sejtette, hogy ez a naplemente bizony élete egyik legszebb naplementéje lesz. A látvány annyira lenyűgözte őt, hogy elvarázsolva sétálgatott a vízben, és gyönyörködött a mesés panorámában. Mire visszafordult, Bálint térden állva egy gyűrűt tartott a kezében és feltette a nagy kérdést.

Juci és Bálint kedves sorai:

“Nagyon szépen köszönjük mi is még egyszer Neked! Nagyon szép volt minden, mindenkinek tetszett!” 

Minden család életében vannak bizonyos alkalmak, amik rendkívül fontosak. Ilyen egy gyermek érkezése is. Azon a napon, mikor a gyermek megszületik, egy édesanya és egy édesapa is megszületik. Igazi családdá válnak és ezáltal nem csak az ő, hanem a körülöttük élők élete is megváltozik. Szülőkből nagyszülők lesznek, testvérekből nagynénik és nagybácsik. Új barátságok alakulnak ki, míg a régiek vagy távolabbiak lesznek vagy erősebbek, mint előtte. Nagy dolog ez, nagy változás és egy életen át tartó kaland kezdete.

Drága Kitti és Martin!

Szívből kívánom, hogy egész életetekben őrizzétek ezt a csodát, ami Félix születésével a szívetekbe költözött, a vidám pillanatokat, a megannyi élményt, ami még együtt vár rátok, és neveljétek Félixet ebben a tiszta, őszinte szeretetben az elkövetkezendő hosszú években.

“Köszönjük a csodás szertartást” Kitti és Martin

Videók, hanganyagok